Delicious vegetable lasagna

Ingredients for 2 persons
– 125 g of seaweed
– 1 clove of garlic
– 1 carrot
– pinch of honey
– pepper
– 1 1/2 tablespoon of lemon juice
– 1/2 tablespoon of olive oil
– 1/2 tablespoon of finely chopped dill

Preperation method
1. Set the oven to the highest setting.
2. Cut the zucchini and aubergine into slices and spread the slices a little bit with a mixture of olive oil, Italian herbs and a single pressed garlic.
3. Put this mixture in the oven and let it grill for 5 to 8 minutes.
4. Fry one onion in a frying pan. This can possibly be done with some garlic.
5. Add the tomatoes and season with salt, pepper and some Italian herbs.
6. Let it simmer for a while and thicken the sauce with cornflour.
7. Finely chop the spinach and let it boil over for a moment.
8. Grease the oven dish into a 1/3 of the tomato sauce, then a layer with 1/3 of the lasagne leaves and half of the spinach, grilled zucchini and aubergines. Close this layer with half of the grated goat’s cheese. Repeat this step again to create two layers.
9. Finish with the rest of the lasagne sheets, on top of the tomato sauce and finally the grated cheese.
10. Put the dish in the oven for 30 minutes at 210 degrees, hot air setting.

juli 20, 2018

Ovenheerlijke groentelasagne

Ingrediënten voor 2 personen
– 125 g zeekraal
– 1 teentje knoflook
– 1 bospeentje
– mespuntje honing
– peper
– 1 1/2 eetlepel citroensap
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 1/2 eetlepel fijngehakte dille

Bereidingswijze
1. Zet de oven alvast op hoogste stand grillen.
2. Snijd de courgette en aubergine in plakjes en smeer de plakjes een klein beetje in met een mengel van olijfolie, Italiaanse kruiden en één teen geperste knoflook.
3. Zet dit mengsel in de oven en laat het 5 à 8 minuten grillen.
4. Fruit één ui in een hapjespan. Dit kan eventueel met wat knoflook erbij.
5. Doe hier de tomatenblokjes bij en breng dit op smaak met zout, peper en nog wat Italiaanse kruiden.
6. Laat dit even zacht koken en dik de saus iets aan met maïzena.
7. Snijd de spinazie fijn en laat hier heel even de kook over gaan.
8. Vet de ovenschaal in leg onderin een 1/3 van de tomatensaus, daarna een laag met 1/3 van de lasagnebladeren en hierop de helft van de spinazie, gegrilde courgette en aubergines. Sluit deze laag af met de helft van de geraspte geitenkaas. Herhaal deze stap nogmaals, zodat er twee lagen ontstaan.
9. Sluit af met de rest van de lasagnevellen, daar bovenop de tomatensaus en als laatste de geraspte kaas.
10. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 210 graden, heteluchtstand.

juli 18, 2018