Spaanse gazpacho

Ingredients for 4 persons
– 750 grams of ripe roma tomatoes
– 1 small cucumber
– 2 cloves of garlic
– 1 sweet pointed pepper
– 1 onion
– 3 tablespoons of olive oil
– 1 lime
– Pepper and salt

Preperation method
1. Remove the hard part of the top of the tomatoes.
2. Peel the cucumber. Cut the tomatoes, the cucumber, the pointed pepper and the onion into small cubes.
3. Keep 1/4 of the cucumber pieces and paprika pieces separate.
4. Add the cucumber, the peppers, the onion and tomatoes together in a bowl.
5. Press two cloves of garlic and add this.
6. Add three tablespoons of olive oil.
7. Cut the lime through and squeeze out the mixture by hand.
8. Add a little pepper and salt.
9. Add 0.4 liters of water.
10. Puree the mixture with a hand blender until it becomes a smooth mass.
11. Add the remainder of the cucumber and the pepper pieces.
12. Then let the soup taste for several hours in the refrigerator.
Enjoy!

juli 20, 2018

Spaanse gazpacho

Ingrediënten voor 4 personen
– 750 gram rijpe roma tomaten
– 1 kleine komkommer
– 2 teentjes knoflook
– 1 zoete puntpaprika
– 1 ui
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 limoen
– Peper en zout

Bereidingswijze
1. Verwijder het harde gedeelte van de bovenkant van de tomaten.
2. Schil de komkommer. Snij de tomaten, de komkommer, de puntpaprika en de ui in kleine blokjes.
3. Houdt 1/4 deel van de komkommerstukjes en paprikastukjes apart.
4. Voeg de komkommer, de paprika, de ui en tomaten samen in een schaal.
5. Pers twee teentjes knoflook en voeg dit toe.
6. Voeg drie eetlepels olijfolie toe.
7. Snij de limoen door en knijp met de hand uit boven het mengsel.
8. Voeg een beetje peper en zout toe.
9. Voeg 0,4 liter water toe.
10. Pureer het mengsel met een staafmixer tot het een smeuïge massa wordt.
11. Voeg het restant van de komkommer en de paprika stukjes toe.
12. Laar de soep vervolgens enkele uren in de koelkast op smaak komen.

Eet smakelijk!

juli 18, 2018