Tabouleh of quinoa with spiced chicken

Ingredients for 4 persons
– 200 grams of quinoa
– 600 ml of water
– 12 radishes, in parts
– 12 small vine tomatoes, in segments
– 2 handfuls of fresh chopped parsley, mint and coriander
– Juice of 2 limes
– 1 handful of peeled unsalted pistachio nuts, roasted in a dry frying pan
– 2 chicken fillets, sliced
– 2 tablespoons of olive oil
– 2 tablespoons finely chopped parsley for garnishing
– Sea salt and freshly ground black pepper

 

Preperation method
1. Put the quinoa in a pan with water and bring to the boil. Let it simmer for 15-20 minutes until the water is absorbed.
2. Allow the quinoa to cool down and add the radish, tomatoes, herbs, juice, pistachios, salt and pepper.
3. Heat a grill pan. Put the chicken fillets between two pieces of plastic foil and use a rolling pin to flatten the fillets to 0.5 cm thick. Rub them with olive oil and season.
4. Place the chicken fillet in the grill pan. Turn them over when streaks appear at the bottom.
5. Remove the chicken fillets from the pan, sprinkle with parsley and cut into strips. Put the quinoa on a large plate or in a bowl and put the chicken on it.

juli 20, 2018

Tabouleh van quinoa met gekruide kip

Ingrediënten voor 4 personen– 200 gram quinoa
– 600 ml water
– 12 radijsjes, in partjes
– 12 kleine trostomaten, in partjes
– 2 handenvol verse gehakte peterselie, munt en koriander
– Sap van 2 limoenen
– 1 handvol gepelde ongezouten pistachenoten, geroosterd in een droge koekenpan
– 2 kipfilets, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie voor de garnering
– Zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze
1. Doe de quinoa in een pan met water en breng aan de kook. Laat het gedurende 15-20 minuten sudderen totdat het water is opgenomen.
2. Laat de quinoa afkoelen en voeg de radijs, tomaten, kruiden, sap, pistachenoten, zout en peper toe.
3. Verhit een grillpan. Doe de kipfilets tussen twee stukken plastic folie en gebruik een deegroller om de filets plat te slaan tot 0,5 cm dik. Wrijf ze dan in met olijfolie en breng op smaak.
4. Leg de kipfilet in de grillpan. Draai ze om wanneer er strepen aan de onderkant ontstaan.
5. Haal de kipfilets uit de pan, bestrooi ze met peterselie en snijd ze in reepjes. Doe de quinoa op een groot bord of in een schaal en leg de kip erop.

juli 19, 2018