Green beans in an Italian way

Ingredients
– 2 tablespoons of extra-pure olive oil
– 500 grams, soft green beans
– 2 teaspoons of lemon juice
– stone or sea salt

Preparation method
1. Bring a large pot of water to the boil.
2. Cut off both ends of the beans and cut or break them in half.
3. Put the green beans with a pinch of salt in the boiling water.
4. Cook them for 3 minutes until they are al dente.
5. Drain the green beans and immerse them immediately in a bowl of ice-cold water.
6. Drain immediately and blot the green beans with kitchen paper.
7. Put the green beans in a bowl, drip them with lemon juice and the olive oil.
8. Scoop everything together well and serve it at room temperature or cooled.

juli 20, 2018

Sperziebonen op Italiaanse wijze

Ingrediënten
– 2 eetlepels extra-zuivere olijfolie
– 500 gram, malse sperziebonen
– 2 theelepels citroensap
– Steen- of zeezout

Bereidingswijze
1. Breng een grote pan water aan de kook.
2. Snijd beide einden van de bonen af en snijd of breek ze doormidden.
3. Doe de sperziebonen met een mespuntje zout in het kokende water.
4. Kook ze 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
5. Laat de sperziebonen uitlekken en dompel ze meteen in een kom ijskoud water.
6. Laat ze meteen weer uitlekken en dep de sperziebonen droog met keukenpapier.
7. Doe de sperziebonen in een kom, bedruppel ze met citroensap en de olijfolie.
8. Schep alles nog even goed door elkaar en dien ze gekoeld of op kamertemperatuur op.

juli 19, 2018