Tuna with white beans

Ingredients for 2 persons
– A half finely chopped red onion
– 2 tablespoons of white wine vinegar
– 1 tablespoon of caster sugar
– 400 grams of canned white beans, rinsed and drained
– 2 tablespoons of finely chopped parsley
– 225 grams of white tuna
– A shell of half a lemon
– 1 clove of crushed garlic
– 2 tablespoons of olive oil
– 1 teaspoon of Dijon mustard
– Sea salt and freshly ground pepper

 

Preperation method
1. Put the chopped onion in a bowl and add boiling water so that they are just under water. Let stand for five minutes and then drain. Stir in the white wine vinegar and sugar. Leave it for another five minutes.
2. Put the white beans, parsley and tuna in a large bowl.
3. Strain the vinegar and sugar out and stir in the lemon zest, garlic, oil and mustard.
4. Pour the onion dressing over the beans and mix carefully with the pieces of tuna. Garnish with mustard, pepper and salt.

Beans are dried seeds that are full of powerful nutrients!

juli 20, 2018

Tonijn met witte bonen

Ingrediënten voor 2 personen
– Een halve fijngesneden rode ui
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 1 eetlepel basterdsuiker
– 400 gram witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– 225 gram witte tonijn
– Een schil van een halve citroen
– 1 teentje geperste knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel Dijon mosterd
– Zeezout en versgemalen peper

 

Bereidingswijze
1. Doe de gesneden ui in een kom en voeg hier kokend water aan toe zodat ze net onder water staan. Vijf minuten laten staan en dan laten uitlekken. Roer de witte wijnazijn en suiker erdoor. Nog een keer vijf minuten laten staan.
2. Doe de witte bonen, peterselie en tonijn in een grote kom.
3. Zeef de azijn en suiker uit de uit en roer de citroenrasp, knoflook, olie en mosterd erdoor.
4. Giet de ui dressing over de bonen en meng dit voorzichtig met de stukken tonijn. Garneren met mosterd, peper en zout.

Bonen zijn uitgedroogde zaden die vol zitten met krachtige voedingsstoffen!

juli 19, 2018