Stuffed tomatoes with spinach and egg

Ingredients
– 4 beef tomatoes
– 4 eggs
– 100 grams of chopped spinach
– 1 anchovy fillet
– 1 clove of finely chopped garlic
– 1 tablespoon of oil
– salt and pepper
Required: Colander, oven dish and oven.

Preparation method
1. Preheat the oven to 180 ℃
2. Cut off the top of the tomatoes and hollow them out. Cut the cavity out and let it leak out.
3. Fry the garlic and anchovies in a little oil while stirring. Keep stirring until the anchovies have dissolved.
4. Stir the spinach through the mixture and let it quickly shrink.
5. Mix the spinach with the tomato in a colander. Let the whole drain, press if necessary to get the most moisture out. Add salt and pepper to taste.
6. Fill the tomatoes half with the mixture. Break the eggs and fill the tomatoes with them until it is full. Season with salt and pepper.
7. Put the whole in the oven for about 25 minutes.

juli 20, 2018

Gevulde tomaten met spinazie en ei

Ingrediënten
– 4 vleestomaten
– 4 eieren
– 100 gram gehakte spinazie
– 1 ansjovisfilet
– 1 teentje fijngehakte knoflook
– 1 eetlepel olie
– zout en peper
Nodig: Vergiet, ovenschaal en oven.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 ℃
2. Snij de bovenkant van de tomaten af en hol hem uit. Het uitholsel fijn snijden en uit laten lekken.
3. Bak de knoflook en ansjovis al roerend in een beetje olie. Blijf roeren tot de ansjovis is opgelost.
4. Roer de spinazie door het mengsel en laat het snel slinken.
5. Meng de spinazie met het uitholsel van de tomaat in een vergiet. Laat het geheel uitlekken, eventueel drukken zodat het meeste vocht eruit komt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
6. Vul de tomaten voor de helft met het mengsel. Breek de eieren en vul hiermee de tomaten aan totdat hij vol is. Bestrooi met zout en peper.
7. Zet het geheel voor ongeveer 25 minuten in de oven.

juli 19, 2018