Spicy cold cucumber soup

Ingredients for 4 persons
– 1 hand of fresh coriander
– 1 cucumber, cut into pieces and peeled
– 200 g of leaf spinach
– 2.5 el Thai green curry powder
– 2 cm of peeled fresh ginger
– 1 can of coconut milk
– 4 tablespoon of fish sauce
– 1/2 red pepper, cut into rings
– 3 tsp lime juice
– 125 gr of bean sprouts

 

Preparation method
1. Put the stalks of the coriander with half the coriander leaves in a blender together with the cucumber, spinach, curry powder, ginger, coconut milk, fish sauce, pepper and 250 ml water and puree until smooth.
2. Season to taste with the lime juice and let the soup in the refrigerator cool down in about 1 hour.
3. Pour the soup into 4 bowls and spread the bean sprouts and the remaining coriander leaves.
This is really a super tasty and healthy soup, very easy to prepare and ideal for working days as lunch or on weekends as dinner!

juli 20, 2018

Pittige koude komkommersoep

Ingrediënten voor 4 personen
– 1 handje verse koriander
– 1 komkommer, in stukken en geschild
– 200 gr bladspinazie
– 2,5 el Thai green curry poeder
– 2 cm geschilde verse gember
– 1 blik kokosmelk
– 4 el vissaus
– 1/2 rode pepertje, in ringetjes gesneden
– 3 el limoensap
– 125 gr taugé

 

Bereidingswijze
1. Doe de steeltjes van de koriander met de helft van de korianderblaadjes in een blender samen met de komkommer, spinazie, currypoeder, gember, kokosmelk, vissaus, peper en 250 ml water toe en pureer tot een gladde soep.
2. Breng op smaak met het limoensap en laat de soep in de koelkast in ongeveer 1 uur door en door koud worden.
3. Schenk de soep in 4 kommen en verdeel de taugé en de rest van de korianderblaadjes erover.

Dit is nu echt een super lekker en gezond soepje, heel makkelijk te bereiden en ideaal voor op werkdagen als lunch of in het weekend als diner!

juli 19, 2018