Vegetarian meal with lentils, pumpkin, carrot and eggplant puree

Ingredients for 2 persons
– 1 package of lentils with carrot from Zonnatura
– 1 small bottle gourd
– 1 eggplant
– 1 tablespoon of olive oil
– 1 tablespoon of Greek yoghurt (or sheep yoghurt)
– 1 teaspoon of ground cumin seeds
– 1 lemon
– salt and pepper
– few leaves of fresh coriander

 

Preperation method
1. Preheat the oven to 200 degrees
2. Cut the bottle of pumpkin into small cubes; the skin does not have to be removed. Do the same with the eggplant.
3. Place the pieces of pumpkin and eggplant (well separated) on a griddle covered with parchment paper and add some olive oil, salt and pepper. If you have thyme in the house, that is also possible! Let stand in the oven for 50-60 minutes.
4. Put the eggplant pieces in a food processor with a tablespoon of olive oil, the juice of 1 lemon, the cumin seeds and a lot of salt and pepper. Grind and season with some cumin seeds if necessary.
5. Heat the lentils with carrot in a pan according to the instructions on the packaging.
6. Put the lentils with carrot on a plate, scoop the pumpkin. A large scoop of grilled eggplant puree and a tablespoon of Greek yogurt are served. Finish with a little coriander.

juli 20, 2018

Vegetarische maaltijd met linzen, pompoen, wortel en aubergine puree

Ingrediënten voor 2 personen
– 1 pakje linzen met wortel van Zonnatura
– 1 kleine flespompoen
– 1 aubergine
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel Griekse yoghurt (of schapenyoghurt)
– 1 theelepel gemalen komijnzaad
– 1 citroen
– zout en peper
– paar blaadjes verse koriander

 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snijd de fles pompoen in kleine blokjes; de schil hoeft er niet af. Doe hetzelfde met de aubergine.
3. Leg de stukjes pompoen en aubergine (wel gescheiden) op een met bakpapier beklede bakplaat en doe er lekker wat olijfolie, zout en peper overheen. Als je tijm in huis hebt, mag dat er ook bij! Laat 50-60 minuten in de oven staan.
4. Doe de stukjes aubergine in een foodprocessor met een eetlepel olijfolie, het sap van 1 citroen, het komijnzaad en flink wat zout en peper. Maal fijn en breng eventueel op smaak met wat komijnzaad.
5. Verwarm de linzen met wortel volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan.
6. Doe de linzen met wortel op een bord, schep hier de pompoen doorheen. Hierop gaat een flinke schep gegrilde auberginepuree en een eetlepel Griekse yoghurt. Maak af met wat koriander.

juli 19, 2018