Salad of spring vegetables with shrimps

Ingredients for 4 persons
– 1 kilo of raw shrimp, peeled and cleaned
– 3 tablespoons of olive oil
– 1 teaspoon of paprika powder
– 2 cloves of garlic, finely chopped
– Celtic sea salt and freshly ground pepper, to taste
– 4 slices of bacon
– 1/2 green cabbage, in thin strips
– 1 carrot, grated
– 1 stalk of celery, finely chopped
– handful of radishes, in thin slices
– 1 onion, finely chopped
– 1/2 bunch of flat parsley, finely chopped

 

Preperation method
1. Mix the shrimp with the olive oil, paprika, garlic and salt and pepper in a bowl and leave to marinate in the refrigerator for 2 hours.
2. Heat a frying pan with non-stick coating over medium heat and fry the bacon until crispy.
3. Remove from the pan, allow to cool down and chop into small pieces.
4. Then fry the shrimps in the residual cooking fat (possibly supplement with a tablespoon of coconut oil), until they are pink and opaque. Remove from heat and allow to cool.
5. Make the salad by mixing the cabbage, carrot, celery, radishes, onion and parsley in a large bowl. Then add the shrimp and mix again.
6. Spread the salad over 4 plates and sprinkle with the pieces of bacon.

juli 20, 2018

Salade van lentegroenten met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
– 1 kilo rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
– 3 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
– 4 plakjes bacon
– 1⁄2 groene kool, in dunne reepjes
– 1 wortel, geraspt
– 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
– handvol radijsjes, in dunne plakjes
– 1 ui, fijngesneden
– 1⁄2 bosje platte peterselie, fijngesneden

 

Bereidingswijze
1. Meng de garnalen met de olijfolie, paprikapoeder, knoflook en zout en peper in een kom en laat gedurende 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
2. Verwarm een koekenpan met anti- aanbak laag op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant.
3. Haal uit de pan, laat even afkoelen en hak in kleine stukjes.
4. Bak vervolgens de garnalen in het achtergebleven kookvet (eventueel aanvullen met een eetlepel kokosolie), tot ze roze en ondoorzichtig zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
5. Maak de salade door de kool, wortel, bleekselderij, radijsjes, ui en peterselie in een grote kom door elkaar te husselen. Voeg hierna de garnalen toe en meng nog een keer.
6. Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de stukjes bacon.

juli 19, 2018