Sweet potato dish with spinach and chicken

Ingredients
– 600 gr sweet potato
– 300 gr spinach
– 150 gr chestnut mushrooms
– 200 gr chicken fillet
– 100 white beans
– 2 balls of mozzarella
– 2 onions
– 3 cloves of garlic
– 2 tbsp ketjap
– 1 tb cumin
– 1 tsp nutmeg
– 1,5 el za’atar (or mix of oregano and thyme)
– pepper
– oil for baking

 

Preparation method
1. Preheat the oven to 180 degrees.
2. Peel the sweet potato and cut into cubes. Bring the potato to the boil with a little water in a pan. Cook for about 5 minutes, the sweet potato may be al dente, not cooked through.
3. In the meantime, clean the mushrooms and cut into slices. Peel and chop the onion and clean the garlic.
4. Cut the chicken fillet into cubes.
5. Heat some oil in the frying pan and fry the onion. Then fry the mushrooms and squeeze out the garlic. Spoon well, when the mushrooms begin to color you scoop out the onion – mushroom mixture and put this aside in a bowl.
6. Add some oil to the pan if necessary and then fry the chicken around brown. Add the onion and mushrooms again and add sweet soy sauce, nutmeg, cumin and pepper, simmer briefly.
7. Now pour the sweet potatoes and set them aside.
8. Grease the oven dish with some oil and put the chicken first. You can now reuse the pan in which the chicken has just been used. Put the spinach in it and let it shrink, keep shoving. Add the sweet potato here too.
9. Rinse the white beans under the tap, drain well in a colander and put it in the pan. Season with 1 el za ‘atar herbs, or if you do not have this with some oregano and thyme.
10. Now pour the potato spinach mixture on top of the chicken with mushrooms.
11. Now insert the preheated oven for about 20 minutes to create a nice brown crust. Enjoy!

juli 20, 2018

Zoete aardappelschotel met spinazie en kip

Ingrediënten
– 600 gr zoete aardappel
– 300 gr spinazie
– 150 gr kastanjechampignons
– 200 gr kipdijfilet
– 100 witte bonen
– 2 bolletjes mozzarella
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– 2 el ketjap
– 1 tl komijn
– 1 tl nootmuskaat
– 1,5 el za’atar (of mix van oregano en tijm)
– peper
– olie om in te bakken

 

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Breng de aardappel aan de kook met een klein beetje water in een pan. Laat ongeveer 5 minuten koken, de zoete aardappel mag beetgaar worden, niet door en door gaar.
3. Maak in de tussentijd de champignons schoon en snij in plakken. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.
4. Snij de kipdijfilet in blokjes.
5. Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in. Bak dan de champignons mee en pers de knoflook erbij uit. Schep goed door, als de champignons beginnen te kleuren schep je het ui – champignon mengsel uit de pan en zet je dit even apart in een schaal.
6. Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan en bak dan de kip rondom bruin. Voeg de ui en champignons weer toe en doe ketjap, nootmuskaat, komijn en peper erbij, laat even kort pruttelen.
7. Giet nu de zoete aardappels af en zet ze apart.
8. Vet de ovenschaal in met wat olie en schep de kip hier als eerste in. De pan waarin net de kip heeft gezeten kun je nu opnieuw gebruiken. Doe de spinazie hierin en laat slinken, blijf omscheppen. Voeg de zoete aardappel hier ook aan toe.
9. Spoel de witte bonen even af onder de kraan, laat goed uitlekken in een vergiet en doe deze ook in de pan. Breng op smaak met 1 el za’ atar kruiden, of als je dit niet hebt met wat oregano en tijm.
10. Schep het aardappel spinazie mengsel nu bovenop de kip met champignons.
11. Schuif nu nog voor ongeveer 20 minuten de voorverwarmde oven in, zodat een mooi bruin korstje ontstaat. Enjoy!

juli 19, 2018