Salmon tartare with cucumber

Ingredients
– 1 cucumber
– 400 grams of fresh salmon (smoked / combination of both)
– 1 lemon
– 25 grams of fresh chives
– 50 milliliters of olive oil
– A pinch of pepper and salt

Preparation method
Cut the salmon and the cucumber into cubes of about half a centimeter. Note: discard the cucumber from the seeds. Put the salmon and cucumber in a bowl and season to taste with a pinch of salt and pepper. Meanwhile, grate the lemon zest with a grater and add some grater and 2 tablespoons of the lemon juice to the salmon and the cucumber. Keep a few sprigs of the chives and chop roughly half of them and scoop them with the salmon. Then put 1/4 of the salmon mixture in a cooking ring and press it with a spoon. Carefully remove the ring. Then chop the other half of the chives as finely as possible and mix them with the olive oil. Drizzle the salmon tartar and around this tartar with the chives- olive oil mixture. To finish, put a few sprigs of chives on the tartare.

juli 20, 2018

Zalmtartaar met komkommer

Ingrediënten
– 1 komkommer
– 400 gram verse zalm (gerookt kan ook/combinatie van beide)
– 1 citroen
– 25 gram verse bieslook
– 50 milliliter olijfolie
– Een snufje peper en zout

Bereidingswijze
Snijd de zalm en de komkommer in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Let op: ontdoe de komkommer van de zaadjes. Doe de zalm en de komkommer in een kom en breng deze op smaak met een snufje peper en zout. Rasp ondertussen de citroenschil met een rasp en voeg wat rasp en 2 eetlepels van het citroensap toe aan de zalm en de komkommer. Bewaar een paar sprieten van de bieslook en hak ongeveer de helft grof en schep dit door de zalm. Doe vervolgens 1/4 van het zalmmengsel in een kookring en druk deze aan met een lepel. Haal de ring er voorzichtig af. Hak daarna de andere helft van de bieslook zo fijn mogelijk en meng dit door de olijfolie. Besprenkel de zalm tartaar en rondom deze tartaar met het bieslook- olijfolie mengsel. Leg om het af te maken een paar sprieten bieslook op de tartaar.

juli 19, 2018