An easy recipe with a whole bowl of vegetables in the main role

Ingredients for 2 persons
For the vegetable dish
– 3 garlic cloves
– 2 red onions
– 1 courgette
– 1/2 eggplant
– 1 orange pepper
– olive oil
– salt
– pepper
– some dried oregano
– fresh thyme
– fresh rosemary
For the baked salmon
– 1 salmon
– salt
– pepper
– buckwheat flour

 

Preparation method
1. Finely chop 3 garlic cloves and cut 2 red onions. Wash 1 zucchini, half an eggplant and 1 orange pepper.
2. Cut the zucchini into pieces and do the same with the half eggplant and the peppers.
3. Grease a large oven dish with some olive oil and arrange the vegetables with the onion in the dish.
4. Divide the garlic over the vegetables. Sprinkle some salt and pepper and some dried oregano.
5. Also divide some fresh herbs over the vegetables (eg thyme and rosemary) and sprinkle a little olive oil over it.
6. Place the dish in the oven at 175 degrees for 45 minutes. The tomatoes then open and are delicious.

This is how you make the baked salmon
Get the salmon with skin 30 minutes before you prepare it from the cooling. Then the salmon comes to temperature. Sprinkle some salt, pepper and some buckwheat flour on the side with skin (not the skin side). Fry the salmon on the skin side in some olive oil for 4 minutes on a low heat and turn the fish over for another 3 minutes.

juli 20, 2018

Een gemakkelijk recept met een hele schaal groenten in de hoofdrol

Ingrediënten voor 2 personen
Voor de groenteschotel
– 3 knoflooktenen
– 2 rode uien
– 1 courgette
– 1/2 aubergine
– 1 oranje paprika
– olijfolie
– zout
– peper
– wat gedroogde oregano
– verse tijm
– verse rozemarijn
Voor de gebakken zalm
– 1 zalmmoot
– zout
– peper
– boekweitmeel

 

Bereidingswijze
1. Snijd 3 knoflooktenen fijn en snijd 2 rode uien in parten. Was 1 courgette, een halve aubergine en 1 oranje paprika.
2. Snijd de courgette in stukjes en doe hetzelfde met de halve aubergine en de paprika.
3. Vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie en rangschik de groenten met de ui in de schaal.
4. Verdeel de knoflook over de groenten. Strooi er wat zout en peper op en wat gedroogde oregano.
5. Verdeel ook wat verse kruiden over de groenten (bijvoorbeeld tijm en rozemarijn) en strooi er een klein beetje olijfolie over.
6. Zet de schaal 45 minuten in de oven op 175 graden. De tomaatjes knappen dan open en zijn overheerlijk.

Zo maak je de gebakken zalm
Haal de zalm met huid 30 minuten voordat je het klaarmaakt uit de koeling. Dan komt de zalm even op temperatuur. Strooi op de kant met vel (dus niet de huidkant) wat zout, peper en wat boekweitmeel. Bak de zalm op de huidkant in wat olijfolie gedurende 4 minuten op een zacht vuur en draai de vis om bak hem nog 3 minuten.

juli 19, 2018