Cauliflower rice with spinach and bacon

Ingredients
– 400 gr of cauliflower rice (self-ground or ready)
– 200 gr bacon (or healthier: 200 gr smoked chicken strips)
– 125 gr mushrooms in slices
– 75 gr goat cheese (or healthier: no cheese at all)
– 100 gr of fresh spinach
– sniff thyme
– sniff black pepper
– 2 tablespoons of pecans

Preparation method
Fry the bacon in a pan without oil or butter. Pour the fat and moisture out of the pan before you continue cooking. Cut the uncooked cauliflower into florets and finely grind them into rice in a food processor. Add the cauliflower rice to the pan with the bacon and season with a pinch of thyme and some black pepper. Bake for 2 minutes and then add the mushrooms through it. As soon as the mushrooms start to shrink, add the spinach and fry it for a while. Spoon the dish on a plate or in a bowl and crumble some goat cheese and pecans over it.

juli 20, 2018

Bloemkoolrijst met spinazie en spekjes

Ingrediënten
– 400 gr bloemkoolrijst (zelfgemalen of kant en klaar)
– 200 gr spekjes (of gezonder: 200 gr gerookte kip reepjes)
– 125 gr champignons in plakjes
– 75 gr geitenkaas (of gezonder: helemaal geen kaas)
– 100 gr verse spinazie
– snuf tijm
– snuf zwarte peper
– 2 eetlepels pecannoten

Bereidingswijze
Bak de spekjes krokant in een pan zonder olie of boter. Schenk het vet en vocht uit de pan, voordat je verder gaat met koken. Snij de ongekookte bloemkool in roosjes en maal deze fijn tot rijst in een keukenmachine. Voeg de bloemkoolrijst toe in de pan bij de spekjes en breng op smaak met een snuf tijm en wat zwarte peper. Bak dit 2 minuten en schep hierna ook de champignons erdoor. Zodra de champignons beginnen te slinken voeg je de spinazie toe en bak je deze even mee. Schep het gerecht op een bord of in een kom en kruimel wat geitenkaas en pecannoten eroverheen.

juli 19, 2018