Avocado Quinoa salad

Ingredients for 4 persons
– 180 gr quinoa, uncooked
– 235 ml of water
– 1 tablespoon of olive oil
– 1/2 lemon, grated peel and squeezed
– 1/2 avocado cut into pieces
– shaved almonds, roasted
– fresh parsley, chopped
– sea salt

Preparation method
1. Rinse the quinoa in a colander (to avoid the bitter taste)
2. Bring the pan to 235 ml water and add the quinoa. Put the lid on the pan and simmer for 20 minutes until the water has been absorbed. Stir in the olive oil, lemon juice and the grated lemon.
3. Finally, carefully pour in the pieces of avocado and sprinkle with sea salt. You can also add some roasted almonds or a bit of parsley.

juli 20, 2018

Avocado Quinoa salade

Ingrediënten voor 4 personen
– 180 gr quinoa, ongekookt
– 235 ml water
– 1 eetlepel olijfolie
– 1/2 citroen, geraspte schil en uitgeperst
– 1/2 avocado in stukjes gesneden
– geschaafde amandelen, geroosterd
– verse peterselie, gehakt
– zeezout

Bereidingswijze
1. Spoel de quinoa in een vergiet (om de bittere smaak te voorkomen)
2. Breng de pan met 235 ml water aan de kook en voeg de quinoa toe. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes 20 minuten doorkoken tot het water is opgenomen. Roer vervolgens de olijfolie, citroensap en de geraspte citroen erdoor.
3. Schep tot slot voorzichtig de stukjes avocado erdoor en bestrooi met zeezout. Eventueel kun je nog wat geroosterde amandelen of een beetje peterselie toevoegen.

juli 19, 2018