Healthier pancakes with mango and coconut

Ingredients for 2 persons
– 1 ripe banana
– 2 eggs
– 3 tsp spelled flour
– 1 tbsp baking powder
– 1 ripe mango
– 1 hand of coconut flakes
– salt

Preparation method
Punch the banana and beat the eggs. Mix the banana with the beaten eggs, a pinch of salt, the spelled flour and the baking powder and mix into a smooth batter. Heat a dash of oil in a frying pan. Spoon three heaps of batter into the pan and fry the pancakes on both sides until golden brown in about 3 minutes. Repeat with the rest of the batter. Peel the mango and cut it into coarse pieces. Puree the mango in a food processor to a smooth sauce. Put a stack of 3-4 pancakes on each plate and finish with the mango puree and the coconut flakes.

juli 20, 2018

Gezondere pancakes met mango en kokos

Ingrediënten voor 2 personen
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– 3 el speltmeel
– 1 tl bakpoeder
– 1 rijpe mango
– 1 handje kokosflakes
– zout

Bereidingswijze
Prak de banaan en klop de eieren los. Meng de banaan met de losgeklopte eieren, een snufje zout, het speltmeel en het bakpoeder en mix tot een een glad beslag. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Schep drie hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in ongeveer 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Herhaal met de rest van het beslag. Schil de mango en snijdt hem in grove stukken. Pureer de mango in een keukenmachine tot een gladde saus. Leg een stapel van zo’n 3-4 pannenkoekjes op ieder bord en maak af met de mangopuree en de kokosflakes.

juli 19, 2018