Bloemkoolsoep

Eet je niet dagelijks, maar als je een half bloemkooltje over hebt moet je het toch eens maken. Makkelijk en lekker!

Ingrediënten

➞ 1 Liter water
➞ 2 kippenbouillon blokjes
➞ 1/2 bloemkool
➞ 2 middelgrote aardappelen
➞ 1/4 liter melk
➞ 1/2theelepel kerrie
➞ peper en zout

Bereidingswijze
Breng de liter water met de bouillonblokjes aan de kook en laat het een beetje inkoken.
Snijd de bloemkool met de stronk in stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.Laat de bloemkool en de aardappels in ca. 20 min gaar worden in de kokende bouillon.

Pureer dan de soep met de staafmixer, of met de foodprocessor tot een gladde massa.
Roer 1/4 liter melk door de soep(of meer als de soep te dik is) en breng op smaak met de kerrie en wat peper (eventueel wat zout).

juli 3, 2018

Cauliflower soup

Do not eat every day, but if you have half a cauliflower you should make it.
Easy and delicious

Ingredients

➞ 1 liter of water
➞ 2 chicken bouillon cubes
➞ 1/2 cauliflower
➞ 2 medium-sized potatoes
➞ 1/4 liter of milk
➞ 1/2 teaspoon curry
➞ pepper and salt

Preparation method
Bring the liter of water with the bouillon cubes to the boil and let it boil down a little.
Cut the cauliflower into the pieces with the stalk. Peel the potatoes and cut into cubes. Let the cauliflower and potatoes boil in the boiling broth for about 20 minutes.

Purée the soup with the hand blender, or with the food processor to a smooth mass.
Stir 1/4 liter of milk through the soup (or more if the soup is too thick) and season with the curry and some pepper (possibly salt).

juli 3, 2018