Zeekraalsalade

 

Ingrediënten voor 2 personen
– 125 g zeekraal
– 1 teentje knoflook
– 1 bospeentje
– mespuntje honing
– peper
– 1 1/2 eetlepel citroensap
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 1/2 eetlepel fijngehakte dille

Bereidingswijze
1. Spoel de zeekraal af onder stromend water en verwijder stugge stengeldelen.
2. Blancheer de groente 1 minuut in kokend water en spoel hem direct daarna af onder koud stromend water. Laat de groente uitlekken in een vergiet.
3. Hak het stukje knoflook fijn. Snij het worteltje in flinterdunne reepjes.
4. Roer een dressing van citroensap, olie, honing, peper, knoflook en dille.
5. Meng in een schaal de zeekraal met de wortelreepjes en druppel de dressing over de salade. Lekker bij visgerechten.

juli 18, 2018