Hartige pannenkoek

Ingrediënten voor 2 grote of 3 kleine pannekoeken
– 110 gram kikkererwtenmeel
– 200 ml water
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel zuiveringszout
– Verse spinazie
– 100 gram kipfilet
– 15 knoflookolijven
– 10 gram pijnboompitten
– halve avocado
– 2 tenen knoflook
– 1 sjalotje
– 1 theelepel komijnzaad

 

Bereidingswijze
1. Doe het kikkererwtenmeel, zuiveringszout en het gewone zout in een mengkom. Meng hier beetje bij beetje het water bij tot een egale mix.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en snipper het sjalotje fijn. Pers de knoflooktenen in een pan met wat olijfolie en doe daar het sjalotje en de kipfilet bij. Kruid met wat peper, paprikapoeder en zout. Bak de kipfilet licht goudbruin.
3. Als de kipfilet gaar is, haal dan de helft even uit de pan en leg op een los bordje. De andere helft van de kip ligt nu dus in de pan.
4. Giet met een soeplepel wat van het kikkererwten mengsel in de pan (middelhoog vuur). Druk halve olijfjes in de pannenkoek, samen met de helft van pijnboompitjes en een halve theelepel komijnzaad. Draai na ongeveer 3 minuten de pannenkoek om, als deze mooi goudbruin is.
5. Als de pannenkoek is omgedraaid kun je ook vast wat van de spinazie op de pannenkoek leggen. Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes en maak op een bord een bedje van spinazie, de overige stukjes kip en avocado.
6. Als de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin is (ong. 3 minuten per kant), schep ‘m dan op het spinaziebedje en garneer eventueel met wat spinazie.

Eet smakelijk!

juli 19, 2018