Bloemkoolcurry

Ingrediënten voor 4 personen
– 250 gram zilvervliesrijst
– 3 eetlepels rijstolie, of andere neutrale olie
– 4 eetlepels gemalen kokos
– 2 uien, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, fijngesneden
– 3 cm verse gember, geschild
– 4 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
– 2 theelepels geelwortel (kurkuma)
– 2 kruidnagels
– 2 theelepel paprikapoeder
– ¼ theelepel zout
– ¼ theelepel chilipoeder of naar smaak
– 1 blik kokosmelk (400 milliliter)
– 1 bloemkool, in kleine roosjes
– 200 gram wortels, in blokjes
– ½ pak tuinerwten (a 450 gram, diepvries)
– 1 blik linzen, uitgelekt

 

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak de kokosrasp in 3 minuten goudbruin. Schep de kokos in het bakje van de staafmixer. Verhit weer 1 eetlepel olie in de wok en fruit de ui en knoflook 4 minuten. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos en ui met knoflook, gember, koriander, kurkuma, kruidnagels, paprikapoeder, zout en eventueel chilipoeder met de staafmixer tot een pasta. Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes en wortel toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 4 minuten de tuinerwten en linzen toe. Serveer met de rijst en eventueel wat amandelschaafsel.

juli 19, 2018