Zoete aardappel met kikkererwten uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen
– 2 zoete aardappelen
– 1 blikje/pot kikkererwten
– 1/2 theelepel komijn
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel paprika poeder
– Olijfolie
– 5 eetlepels magere yoghurt
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 theelepel gedroogde of verse dille
– mespuntje knoflookpoeder
– 1/2 eetlepel citroensap
– verse koriander
– puntpaprika (in stukjes gesneden)

 

Bereiding
1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius.
2. Laat de kikkererwten uitlekken, schenk over in een bakje en giet er wat olijfolie overheen.
3. Voeg de komijn, kaneel en paprika poeder erbij en meng door elkaar.
4. De zoete aardappel(en) snijd je door midden en haal je even door het kikkererwten-kruiden mengsel zodat het ook wat van de kruiden en olijfolie oppikt, leg dit dan op een ovenplaat met bakpapier en plaats het in de voorverwarmde oven.
5. Na zo’n 20 minuten haal je het eruit en doe je de kikkererwten erbij (aangezien deze minder lang mee de oven in hoeven). Plaats dit nog zo’n 15 tot 20 minuten in de oven.
6. Voor de saus: meng de magere yoghurt, mayonaise, dille, knoflookpoeder en citroensap door elkaar in een kommetje, en klaar is de saus.
7. Leg de zoete aardappel(en) op een bord, gooi de kikkererwten daar speels overheen en besprenkel met de saus. Voeg wat verse koriander en paprika toe voor de extra smaak. (Eventueel serveren op een bedje van sla)

juli 19, 2018