phone 020-4002233
logo anvr logo SGR logo calamiteitenfonds
 • Grande Playas Corralejo
  Onthaast, ontgift, ontspannen! Janet
 • Corralejo
 • Golfbaan Fuerteventura     
 • Aloë vera plantage
 • Wandeling aan zee
 • Watersport op Fuerteventura
 • Prima tijd gehad, 3 weken afzien, maar ruim 13 kilo afgevallen en een conditie van een renpaard. Ik ga gezond weer terug naar huis. René
  Windmolen El Cotillo

Fuerteventura


Met gemiddeld 3000 zonuren per jaar is Fuerteventura één van de zonnigste plekken op aarde. De zon schijnt eeuwig op dit Canarische Eiland en het verfrissende windje maakt het the place to be. Het eiland valt onder Spanje en ligt ongeveer honderd kilometer voor de noordwestkust van Afrika. Het rees 20 miljoen jaren geleden door de vulkanische activiteit uit de oceaan omhoog. De naam Fuerteventura betekent krachtige wind. Door deze vrijwel constante passaatwind is dit eiland erg geschikt voor wind- en kitesurfen, maar ook perfect om in de zomermaanden op een verantwoorde manier, zonder extreme hitte, onze sapkuur met sportprogramma te volgen.

Fuerteventura is het meest rustige en het één na grootste eiland van de Canarische Eilanden. De sfeer op het eiland is dan ook heel ontspannen. Door de omliggende Atlantische Oceaan zit er in de lucht veel zout en jodium. Dit reinigt uw longen, waardoor ook uw bloed van deze nuttige stoffen wordt voorzien. Daarnaast vindt u op Fuerteventura de grootste Aloë Vera-plantage van Europa. U kunt hier de beste producten verkrijgen, zodat ook uw huid goed aan bod komt tijdens deze vakantie.

Corralejo

Onze veelzijdige bestemming Corralejo is het populairste vakantieoord van Fuerteventura en biedt een levendige haven en een grote keuze aan winkels. De Canarische Eilanden hebben een heel mild fiscaal klimaat (7% btw tarieven), vandaar dat textiel, parfum, sieraden en elektronica in vele winkels aantrekkelijk geprijsd zijn, u kunt er dan ook prima winkelen. Er is een hoofdstraat vol kleurrijke bloemen, een aantrekkelijk stadsplein en een grotendeels verkeersvrij gebied. Op de meeste avonden is er vrij entertainment op het hoofdplein, met onder andere flamenco, Canarische dans en live muziek.

Uitstapjes

De stad heeft twee schattige zandstranden, namelijk het Galera strand en een kleiner strand nabij de stadspier. Deze zijn op loopafstand van de accommodatie en monden uit in de Grandes Playas: 12 kilometer ononderbroken, fijn witzand, een helderblauwe zee en spectaculaire duinstranden waar u heerlijk kunt zwemmen, zonnebaden en wandelen. Buiten zonnebaden en zwemmen zijn activiteiten als wind- en kitesurfen, diepzeeduiken en jetskiën dan ook erg populair. Tevens beschikt Corralejo over een golfbaan. Met de bus of een huurauto kunt u ontdekken hoe fascinerend en ruig dit eiland is. Er zijn ook mountainbikes te huur, zodat u uw vakantie nóg sportiever kunt maken.
" Na 3x Porto Santo, 1x Turkije en 2x in Portugal nu voor het eerst naar Fuerteventura. En ik kan in alle eerlijkheid zeggen: het was een geweldige week, in alle opzichten. Mijn doel was om weer fit te worden om weer te kunnen gaan sporten, en dat is meer dan gelukt. "
" Concluderend: deze week was: afzien, genieten, natuurschoon, nog meer afzien, een perfecte leuke groep, en werkelijk de hele week continu gelachen! "
" Tot slot; de begeleiding: waar vind je vandaag de dag nog zulke toppers: lief, enthousiast, stralend, oprecht geïnteresseerd in anderen en zéér motiverend. Jullie geven mensen energie, dat is een zeldzame en waardevolle eigenschap. Ik zal nog lang met heel veel plezier op deze week terugkijken. " Michel
" Wat een enorme positieve ervaring om jullie ontmoet te hebben op deze prachtige lokatie. Jullie bezitten de kracht en de gave om mensen te motiveren, inspireren en te onderwijzen in de voedingsleer en sport op een unieke wijze. "
" Het was voor ons (1ste) keer een bijzondere belevenis, die we niet snel zullen vergeten en als geschenk uit duizenden meenemen in ons verdere leven. " Peter & Lyda
" Wat was dit weer een heerlijke ApriOri-week. Dat komt zeker ook door de manier waarop jullie het hier runden. Jullie creërden niet alleen een heerlijk positieve en ontspannen sfeer, maar zorgden er ook voor dat alles op rolletjes liep. "
" Alles wat jullie deden leek helemaal moeiteloos te gaan. De sappen waren beter dan ooit tevoren en het aquajoggen en de bodyshape gingen met zoveel humor, maar ook met voldoende aandacht voor de hoognodige vetverbranding. " Dorette
" Mijn eerste Health Holidays ervaring is er één om niet te vergeten. Ontdekken met hoe weinig voeding jouw lichaam toch in staat blijkt te zijn om drie trainingen per dag te volgen is bijzonder. En dat zelfs zonder trek in iets te hebben. "
" Ik heb enorm genoten van de vrolijkheid van de groep en de activiteiten die wij samen ondernomen hebben. Aan het einde van de week voel ik mij nu weer top en een stuk lichter als bonus! " Jos