phone 020-4002233
logo anvr logo SGR logo calamiteitenfonds

De sapkuur en het sportprogramma


Wanneer u een spectaculaire gezondheidsreis bij Health Holidays boekt, krijgt u uitgebreide documentatie over de sapkuur en het sportprogramma. Uiteraard begeleiden wij u ook voorafgaand aan en na afloop van uw gezondheidsreis met een afbouw- en opbouwperiode. Bij aankomst op de luchthaven van de desbetreffende bestemming wordt u door onze transferbus rechtstreeks naar de accommodatie gebracht. Na aankomst bij de accommodatie wordt u door de begeleiding rondgeleid en leert u uw medesappers kennen onder het genot van een welkomstsapje. Ter plaatse krijgt u een intakegesprek met onze zeer betrokken Nederlandstalige begeleiding, zodat uw medische achtergrond, mentale welzijn en einddoelen bij hen bekend zijn. Tijdens dit intakegesprek worden tevens uw bloeddruk en hartslag gemeten en uw lichaam gewogen. Op deze manier kunnen zij u de persoonlijke aandacht bieden die u nodig heeft.

Het dagprogramma


U start de dag met een looptraining. Afhankelijk van uw conditie gaat u tijdens deze looptraining wandelen, Nordic Walken, Roven of hardlopen. Hierna krijgt u een glas citroensap aangelengd met water. Na een half uur nuttigt u een heerlijke versgeperste vruchtensap bestaande uit 3 verschillende vruchten. Na de vruchtensap is het tijd voor de bodyshape. De bodyshape bestaat uit spierversoepelingsoefeningen zoals aerobics, yoga of pilates. Met de bodyshape eindigt het ochtendprogramma en heeft u alle tijd om te ontspannen en te genieten van uw welverdiende sapkuur vakantie. De turbosap, bestaande uit komkommer- en tomatensap, staat tevens voor u klaar in een thermosfles. Deze kunt u verdelen over uw vrije middag en meenemen naar bijvoorbeeld de Day-Spa, de golfbaan of het strand. In de namiddag krijgt u een aquatraining. Met de aquabelt bent u gewichtloos, waardoor u beter en makkelijker uw spieren kunt trainen en oefeningen kunt doen die door de zwaartekracht onmogelijk zijn. ’s Avonds krijgt u een versgeperste groentesap bestaande uit 3 verschillende groenten. Tijdens de sapmomenten zal de begeleiding u informatie geven en heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen. Verder mag u de gehele dag onbeperkt water en kruidenthee drinken.

Bij Health Holidays krijgt u het beste van 2 werelden:

De sapkuur


Health Holidays is rigoureus, alleen drie keer per dag versgeperste sappen. De versgeperste sappen zijn zo samengesteld dat u alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Het bevat alle vitamines, mineralen en aminozuren die een mens nodig heeft. Ter completering van alle acht essentiële aminozuren staat voor de leucine en iso-leucine koudgeperste olijfolie op tafel. De sappen bevatten ook nog zoveel koolhydraten dat u zich goed blijft voelen.

Hoe fijner groenten en fruit in onze spijsverteringstelsel terecht komen, des te meer profijt ons lichaam ervan heeft. Van alle functies van het menselijk lichaam eist uw spijsvertering de meeste energie. Iedereen herkent wel het slaperige gevoel na een late of (te) grote maaltijd. Dit komt, doordat alle energie wordt gebruikt voor de verwerking van het voedsel. Bij Health Holidays consumeert u uitsluitend geconcentreerde sappen, geperst uit verse groenten en vers fruit. In onze sappen zitten geen vezels, waardoor

- de sappen heel snel de darmwand kunnen passeren en alle voedingstoffen vrijwel direct in de bloedbaan komen.
- de sappen volledig opneembaar zijn, waardoor u er aanzienlijk minder van nodig hebt dan van normale voeding.
- het hongergevoel beperkt blijft en op een gezonde manier veel afvallen in een kort tijdsbestek mogelijk is. Hoeveel u kunt afvallen is geheel afhankelijk van uw discipline en overgewicht. Gemiddeld vallen vrouwen één halve kilo en mannen zelfs één kilo per dag af.

Afvallen is voor veel van onze gasten een prettig voordeel van de sapkuur met het sportprogramma.
Waar onze prioriteit echter ligt is dat, doordat uw lichaam geen energie kwijt is aan uw spijsvertering, alle energie gebruikt kan worden om uw lichaam tot in de diepste poriën en de kleinste adertjes en haarvaatjes te reinigen.
De sappen hebben een reinigende (ontslakkende) invloed. Daarmee bedoelen we dat mineraalstapelingen worden opgelost, wat een grote schoonmaak van uw gehele lichaam betekent. Onze detoxkuur zorgt voor een algehele verbeterde doorbloeding, waardoor al uw organen weer beter werken en wat verlaging van biologische leeftijd betekent. Iedereen zal zich weer vele jaren jonger voelen. Maar er kunnen nog meer positieve invloeden ontstaan, zoals het aanzienlijk verminderen of stoppen met medicatie tegen hoge bloeddruk en/of cholesterol en diabetes 2. En het eindelijk kunnen afkomen van een rook- en/of alcoholverslaving. U zult merken dat u zoveel meer energie heeft dan voorheen en deze energie nog maanden kunt gebruiken. Uw reuk- en smaakpapillen verbeteren en ook uw huid en haren zullen stralen.

De citroensap aangelengd met water zorgt ervoor dat uw maag krimpt en uw darmwand wordt gereinigd, zodat de voedingsstoffen in de sappen optimaal kunnen worden opgenomen. De vruchtensap bestaat uit 3 verschillende vruchten (sinaasappel, appel en een dagelijks wisselende derde vrucht). De turbosap bestaat uit komkommer- en tomatensap. De groentesap bestaat uit 3 verschillende groenten (wortel, komkommer en een dagelijks wisselende derde groente). De dagelijks wisselende derde vrucht of groente voegt extra elementen toe en werkt specifiek.

Om u maximaal baat te laten hebben van het ontgiften, gaat effectiviteit bij ons boven de ideale smaak en variëteit. U zult bij ons dan ook geen alternatief tegenkomen, zoals een warme soep of bouillon in de avond. Verhitting van groenten werkt het ontgiften geheel tegen. Alleen door rauwe en verse sappen kunt u uw lichaam geheel en goed reinigen. Na de eerste dagen wat wennen, gaat u zich steeds beter voelen. Het is dringend aanbevolen tot en met de laatste dag de sapkuur vol te houden. Als u dat niet doet, dan doet u uzelf tekort. In een week bereikt u, waar u anders maanden of zelfs jaren over doet.

Het sportprogramma


Inspannen ligt voor iedereen anders. Toch kan iedereen overal aan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Dat begint ’s ochtends al bij de looptraining, waarbij u gaat wandelen, Nordic Walken, Roven of hardlopen. U kunt tijdens deze training geheel uw eigen tempo aannemen. Roven is een combinatie tussen hardlopen en joggen, om de conditie te verbeteren met behulp van intervallen. Wij beschikken over Nordic Walking stokken, welke voor u worden aangemeten. Omdat ieders conditie anders is, is dit over het algemeen een individueel gebeuren. Omdat u naar behoefte rust kunt nemen, kan iedereen dit volhouden.

De bodyshape bestaat uit spierversoepelingsoefeningen zoals yoga, pilates en/of aerobics. Dit is afhankelijk van de specialisatie van onze begeleiding. Uw hele lichaam wordt onder handen genomen en het doet alle stijfheid verdrijven. Na een week buigt en strekt u zich als een rietje.

De aquatraining, indien mogelijk in zee, is meer genieten dan afzien, alhoewel de spieren ook dan niet ontzien worden. Het is een bijzonder leuke bezigheid, die minimaal 45 minuten duurt. Het helpt de ongetrainde, overbelaste spieren te herstellen en is goed voor de versoepeling van uw lichaam. Tevens bent u met de aquabelt gewichtsloos, waardoor u beter en makkelijker uw spieren kunt trainen en oefeningen kunt doen die door de zwaartekracht onmogelijk zijn.

Doe overal mee op een niveau waarvan u voelt dat u het aankunt. U merkt dan heel goed dat het elke dag beter gaat. Alles wat u doet, komt uw conditie ten goede. Houdt u er rekening mee dat uw lichaam veel rust nodig kan hebben om alle verstoppingen - het gevolg van jarenlang (veelal onbewust) onverantwoord eten - op te lossen en uit te scheiden. Luister daarom goed naar uw lichaam. Heeft u een keer uw dag niet, meldt dat dan aan de begeleiding en neem een ochtend of middag vrij. U volgt het programma op eigen risico, wij bevelen u daarom streng aan het programma te volgen zoals aangegeven door Health Holidays. Indien u op eigen initiatief besluit aanpassingen te doen in het programma, dan is Health Holidays niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de gevolgen.

Ter plaatse kunt u bij onze begeleiding massages boeken.
De kosten voor een massage zijn € 60,- per uur en € 35,- per half uur.
Een massage biedt naast pure ontspanning ook fysiologische effecten. Het is goed voor de bloedsomloop en bevordert de lymfewerking, waardoor afvalstoffen sneller worden verwijderd en er geen vochtophopingen optreden. Een massage laat uw spieren rekken en ontspannen, maakt ze soepeler, vergroot de bewegingsuitslag en biedt hulp bij het herstel van geblesseerde spieren.

Iedereen die nog redelijk ter been is, heten wij van harte welkom in Portugal, Turkije of op Fuerteventura.

Let op: Door het sapvasten kunnen lichamelijke veranderingen optreden. Raadpleeg daarom bij medicijngebruik, voordat u boekt, altijd uw behandelend arts. Mocht uw arts vragen over het programma hebben, dan kan hij/zij gerust contact met ons opnemen.